3 jan. 2016

Lasagne, glutenfri och jättegod!

Vill du någon gång göra lasagne till någon som inte äter gluten? Här kommer ett recept på lasagneplattor som är snabbt och enkelt att slänga ihop.

Lasagneplattor 
4 ägg
125 g Philadelphiaost eller annan färskost, gärna smaksatt om du tycker om det
0,5 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i ca 10 minuter. Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.

När plattorna är färdiggräddade höj ugnen till 225 grader.

Ostsås
3 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
200 g smakrik ost
vitpeppar
(smaka av om du eventuellt behöver salt)

Låt crème fraiche och grädde koka upp, dra sedan åt sidan och rör ner osten. Smaka av med peppar och ev salt.

Köttsås
smör
1 finhackad lök
500 blandfärs
1/2-1 pkt passerade tomater (250-400 gr efter egen smak)
2-3 st klyftor vitlök alt. en liten solovitlök
1 st Fond du chef örter
1 st Fond du chef kalv- eller oxbuljongbuljong
tomatpuré efter smak
Chiliflingor eller annan valfri peppar, jag älskar berbere (etiopisk kryddblandning)

Stek löken i lite smör och lägg till färsen. Finhacka vitlöken och lägg ner den också att steka med. Häll sedan över tomaten. Krydda med fond, peppar och tomatpuré. Låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.

Extra ost
100-150 g riven ost att ha ovanpå lasagnen

Lägg ihop
Varva nu ostsås, plattor och köttsås i en ugnsfast form, avsluta med riven ost. 
Grädda i ca 20 minuter i 225 grader mitt i ugnen.

Smakar precis som en vanlig lasagne. Prova ska du se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!