4 jan. 2016

Fisksoppa med ost och sesambröd!

En god fisksoppa enligt tjejerna som fick äta den :-)

ett par msk smör
4 finhackade charlottenlökar

4 rivna morätter
2,5 dl vitt matlagningsvin
1 fiskbuljongstärning (knorr)
1 buljong Fond du chef örter
3 dl crème fraiche
0,75 dl hummerfond (Touch of Taste)
4-5 dl vatten (späd till lagom konsistens)
400 gr Kavli kräftost
cayennepeppar eller annan valfri peppar efter smak
3-4 msk pressad citron
2 laxfiléer skurna i munsbitar
2 filéer av vit fisk skurna i munsbitar
1 burkar kräftstjärtar (häll bort spadet och krama ur vätskan)

Fräs löken och morötterna i lite smör. Rör ner buljongen, vin, hummerfond och crème fraiche. Häll på vatten och låt koka ihop lite. Rör ner osten och smaka av med peppar och citron.
Koka ihop ett par minuter. Blanda i fisken som skall sjuda ca 10 minuter. När fisken är klar lägger du i kräftorna. Låt allt bli genomvarmt (kräftorna skall inte koka då de blir sega).

Servera med ostbröd till!


Ost och sesambröd (6 "bullar")
3 ägg
2,5 dl smakrik riven ost
2 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
riven ost att strö över bullarna.

Blanda allt väl och låt svälla 5 minuter.
Forma 6 st bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 9 minuter.


Fina, goda och doftande presenter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!