26 juli 2016

D84 med ett dopp

... vi skippar norra Korsika och följer istället den dramtiska vägen D84 från Porto till Bastia. Smala, slingriga vägar där vi möter lyckliga, frigående grisar, kor o getter, något magra dock. Vi tar oss upp till Col de Vergie på en höjd av 1477möh. Naturen här är fantastisk!  Man får ta sig tid när man är ute å åker för det tar tid. 30 km i timmen är vad vi i snitt gör på denna väg, men värd varenda minut!
Vi gör en avstickare till Asco och följer floden med samma namn. Här är populärt att bada i de djupa hålorna i floden.
Fortsätter på väg 193 och gör ett stop vid floden le Golo. Här blir det ett dopp i floden. Rexi njuter av sina nyfunna vänner, en familj från Danmark som gärna busar med honom i vattnet. Källartrollet tog sitt första dopp för i år! Jag avvaktar, kände på vattnet och det var baddugligt, säkert 25 grader. Jag vet, jag är en riktig badkruka! Nu kommer ni säga i kör, men du SUPar ju.... ja, men jag ser till att inte ramla i..... ha ha ha.

2 kommentarer:

  1. Visst är naturen fantastiskt!!! Vad mycket djur ni fick se! Var grisarna tama eller...? Det ska väl finnas vildsvin där också... men de kan väl kanske vara aggressiva?

    SvaraRadera
  2. Grisarna ignorerade oss, gick mest å betade.... vildsvin är läskigt! Dessa grisar verkade faktiskt vara halvtama, kanske en nlandning?

    SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!