25 juli 2016

Våra första dagar på Korsika

Vi tar färjan som går klockan 14:00 från Livorno och är framme strax efter kl 18:00. Checkar in på den 4-stjärniga campingen San Damiano som ligger vid havet. Här finns det mesta, pool, affär mm. Men standarden på sanitetsutrymmerna är låg, som brukligt i Frankrike och Italien (eller så är vibara kräsna). Vi tar en plats direkt vid havet vilket ger oss en sval kväll o natt då det fläktar gott.
Vi lämnar campingen vid 9-tiden och kör ner till Porto Vecchio där vi äter en god lunch vid havet. Lyxbåtarna står på rad..... restaurangen levererar, en Black & White sitter aldrig fel! Vi åker vidare till Bonifacio där vi stannar några timmar och promenerar runt. Verkligen en pärla som man inte bör missa när man besöker Korsika! Här kan man lätt spendera en halvdag.
Vi fortsätter västkusten upp till Prepriano och stannar där på camping Tikiti, ligger en bit över havet men gör inte så mycket, vi skulle bara äta, njuta en stund under markisen och sova.

4 kommentarer:

 1. Äntligen! Har väntat och väntat på inlägg :)
  Jösses vilken häftig stad där på berget!!
  Dit vill jag åka!! Fast inte med husbil tror jag, när jag tittar på ert nästa inlägg.... Iiihhhh
  Ha det härligt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går bra med husbil men den skall nog inte va så stor. Vår är ju bara 6 meter.Bäst är det om man har bil, lättast med parkeringar!

   Radera
 2. Fantastiskt fina bilder! Korsika är ju verkligen så fantastiskt fint! Nästan så jag längtar tillbaka lite! Men vi har det fint här i Polen också! :)

  SvaraRadera
 3. Tack, ja det är riktigt fint här. Gillar bergen bäst ☺

  SvaraRadera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!