29 juli 2016

Vägen upp till Col des Laques

Vi hade aldrig varit i Monaco så vi svängde naturligtvis av motorvägen och åkte hela den fina kuststräckan från strax innan San Remo och hela vägen till Monaco. Vackert hela vägen men svårt att stanna till. En hel del vägarbeten och avstängda vägar. Sträckan på 55 km tog oss två timmar att köra så det var ganska skönt att köra upp på motorvägen och dra ända upp till Cannes där vi körde av mot Grass och in på Route Napoléone. Vi körde upp förbi Castelanne och stannade uppe på höjden ett par nätter på Le Camping des Sirènes. En enstjärnig camping som passade oss bra. Älskar naturen och de kyliga nätterna här uppe i bergen, man sover ju så gott då. Morgonen bjöd på promenad och dagen på att lapa sol.
Jag o räkan besökte även en utställning där man fick se fosiller av sjökor, 400 miljoner år gamla, crazy! Ibland gick vi bara en sväng för att lukta på lavendelängen.

2 kommentarer:

 1. Såå vackert med lavendeln, vilket vi alltid missar då vi inte åker då den blommar. Kyrkan i Castellane har vi klättrat upp till för att se när solen gick upp över bergen, väldigt magiskt vackert var det.
  Ha en fortsatt fin resa
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, det är ju hur högt som helst! Kram

   Radera

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!