7 dec. 2013

1 limpa fantastiskt gott glutenfritt ”Imeldabröd”

Gräddas i 2000  ca 40 minuter 

6 ägg  
2 dl yoghurt, mild 3% (alt. vispgrädde eller creme fraiche)
1,5 dl riven lagrad ost
0,75 dl sesamfrön
1,5 dl rostade solroskärnor  
1 dl kruskakli
1 dl fibrex
4 msk linfrön
2 msk kokosnötsmjöl
½ dl gojibär (kan uteslutas)
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 msk bakpulver

Börja med att sätta på ugnen.
Mixa sesamfrön och solroskärnor, blanda med de övriga torra ingredienserna.
Vispa äggen pösigt och blanda med yoghurt och ost. Rör ner allt det ”torra” och låt svälla ett par minuter.

Grädda i silikonform eller i ”klädd” brödform.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir glad om du tar dig tid att skriva en kommentar!