22 dec. 2013

Baconlindad kyckling med ratatouille

Ratatouille
1 st röd paprika
1 st gul paprika
2 st rödlök /eller vanlig gul)
1 st stor zucchini
1 st stor aubergine
1 st kinesisk vitlök
½-1 burk krossade tomater
3 msk olivolja + lite smör att steka i
1 tsk sambal oelek krydda
1 st köttbuljong Fond du chef
0,5 msk sukrin/socker

Skiva/strimla grovt och stek grönsakerna, börja med löken. Tillsätt tomaten, buljongen och sockret. Låt allt koka ihop 15-20 minuter. Smaka av med ev. lite svartpeppar.


Baconlindad kyckling

1 kycklingfilé och 2 skivor bacon/person eller så mycket som du vanligtvis äter :)

Dela filén på mitten så du får två bitar av en filé. Krydda kycklingen med valfria örtkryddor och lite peppar, linda en baconskiva runt filén och stek i smör på medelvärme tills kycklingen är färdig ;-)