Extra tunt skivade kycklingfiléer, krydda med valfri krydda. Jag använder Borgeby kryddgårds "Louisiana kickin' chicken" Beräkna ca en hel filé/person eller 3-4 st extra tunt skivade eller så mycket som du brukar äta :)
Till salladen (beräknad till 4-6 personer) behöver du:
½ liten strimlad vitkål eller 1 st spetskål
4 st rivna morötter
1 st strimlad liten paprika (halv gul och halv röd)
½ liten skivad purjolök
Lag:
1 dl god olja (jag använder hälften oliv- hälften rapsolja)
½ tsk salt
1 dl äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
½ dl sukrin/socker
½ tsk italiensk salladskrydda
lite färska kryddor t ex timjan & basilika
1 hackad vitlöksklyfta
Koka ihop lagen och häll den över grönsakerna. Låt dra en liten stund.
Denna salladen står sig i kylen upp till en vecka!
Serveras kall på buffébordet eller som jag här, ljummen med kyckling.
Lägg gärna några stora grönsalladsblad i botten på tallriken, toppa med salladen och kyckling. Du kan även strö lite nötter ovanpå om du tycker det är gott.